Pilates Filmpjes

Dit is een kleine collectie van onze filmpjes/videos die wij in onze studio hebben opgenomen.


Dit is een 2 minuten overzicht om in het kort de verschillende Pilates oefeningen te laten zien die tijdens de lessen (mat or prive) gedaan kunnen worden afhankelijk van de niveau van de klant.

Pilates in 2 Minutes


De "Teaser Twist" is een oefening op de Wunda Chair om de rug spieren te verlengen en te versterken. Tevens worden de buikspieren versterkt en de natuurlijke lijn en balans van het lichaam  verbetert.

Teaser twist op de wunda chair


De Scissors en Bicycle op de Spine Corrector is een oefening om je "Power House" (spieren van je onderrug en buik) te versterken.

De Scissors en Bicycle op de Spine Corrector


Spread Eagle is een van de oefening van de "traditional ending". Joseph Pilates gebruikte deze serie van oefeningen vaak om een sessie te beeindigen bij een intermediate/gevorderde klant.

Spread Eagle op de Cadillac


Deze oefening is heel uitdagend !! "Flexibility, Alignment, Control....."
Je leert deze oefening eerst op de "Ladder Barrel" en pas daarna doe je deze oefening op de "Long Box". Het versterkt je rug en buikspieren.

Swan op de Long Box


De Russian Split is een gevorderde oefening dat gedaan wordt op het einde van een gehele work-out. Deze oefening kan je alleen doen als je alle 6 principes van de Pilates techniek beheerst: Stabiliteit, Controle, Concentratie, Flow, Ademhaling en Precisie.

Russian Spilt op de Reformer


Deze teaser op de spine corrector is heel goed voor de buikspieren.

Spine Corrector Teaser