Background Pilates Studio  

De Pilates Studio Palma Personal Training Adress
De Pilates Studio reformers
Working on the Pilates Wall Unit
De Pilates Studio in Den Haag Benoordenhout
Pilates Mat Class
De Pilates Studio Wall Units
Pilates Mat Class working with the Magic Circles
Page
Menu
News
You are here: Home > Pilates Methode
en

Pilates Methode

De Pilates methode is een unieke methode voor een gezonder lichaam en een gezonder leven. De ideeën van Joseph Pilates doorstaan al 100 jaar de nieuwste trends van de fitnesssector. Zijn bewegingsleer is een constante in "wellness" met meer dan 500 spier versterkende en versoepelende oefeningen. En door het re-educatieve karakter is zijn methode actueler dan ooit!

Ontwikkeld in 1920 bij de legendarische trainer en oprichter, Joseph H. Pilates, de Pilates methode benadrukt de verbetering van flexibiliteit en kracht voor het gehele lichaam zonder spiermassa te ontwikkelen.

Joseph Pilates Bend over

De eerste mensen die de Pilates methode hebben gebruikt waren dansers zoals Martha Graham en George Balanchine. Pilates methode is niet alleen oefeningen maar een serie van gecontroleerde precieze bewegingen voor lijf en geest.

 

Wie heeft er baat bij

De Pilates methode helpt om lichaam en geest in harmonie met elkaar te laten werken. Het is een effectieve en veilige methode die door iedereen kan worden beoefend, ongeacht het fysieke niveau, leeftijd of eerdere bewegingservaring. De oefeningen worden gedaan met behulp van een persoonlijke trainer of worden getraind in kleine groepen om zodoende de persoonlijke behoefte te vervullen.

Joseph Pilates rollover

De Pilates Methode kan een preventieve maatregel zijn t.a.v. fysieke klachten of lichamelijke conditie. Onlangs hebben fysiotherapeuten, giropractici en orthopedisten deze methode ontdekt en het wordt toegepast bij rehabilitatie oefening en fysieke therapie programma's.

De voordelen van Pilates training zijn dan ook talrijk: een juiste lichaamshouding, een soepele rug, een vrijere ademhaling en het ontwikkelen van sterke en soepele spieren zonder spiermassa, spierpijn of blessures. Pilates is ook geschikt voor mensen met lichamelijke beperkingen. (klachten aan rug en nek, hernia, reuma, fibromyalgie, zwangerschap etc.).

De oefeningen van De Pilates methode kunnen veilig worden toegepast door zwangere vrouwen om de ademhaling en concentratie te verbeteren, en de lichaamsvorm na zwangerschap terug te krijgen. Het geeft je een goed besef van je eigen lichaam waardoor je de kwaaltjes tijdens de zwangerschap wat sneller de baas bent, of zelfs helemaal voor bent.

 

Wat is het verschil

De Pilates methode is een uniek systeem van spierversterkende en versoepelende oefeningen. Er bestaan maar liefst 500 oefeningen:

  • Een gedeelte grondoefeningen (mat)
  • Een gedeelte met gebruik van speciaal ontworpen toestellen.

In plaats van het uitvoeren van vele herhalingen van elke oefening, verkoos Joseph H. Pilates minder herhalingen. Ieder oefening vereist nauwkeurige bewegingen, juiste controle en vorm.

De Pilates oefeningen zijn er in de eerste plaats op gericht om de onderrug, buik, bekken en bilspieren te versterken. Op die manier krijgt men een sterk 'centrum', wat Joseph H. Pilates het "Powerhouse" noemde, van waaruit men de rest van het lichaam kan aanpakken.

 

Joseph H. Pilates

Joseph Pilates is geboren in 1880 in Duitsland en leed aan astma en reumatische koorts. Om zijn gezondheid op peil te houden deed hij aan gymnastiek, duiken, bodybuilding en boksen.

Hij verhuisde in 1912 naar Engeland en tijdens de eerste wereld oorlog begon hij met oefeningen voor zijn medekampgenoten. Naast diverse grondoefeningen deed hij ook oefeningen met behulp van de veren van de bedden. Niet alleen de gezonde mensen maar ook de mensen die ziek waren trainde hij met zijn zelf ontwikkelde methode. Na de oorlog ging hij terug naar Duitsland maar besloot al snel om naar de Verenigde Staten te emigreren.

Joseph Pilates

Samen met zijn vrouw begon hij in 1926 in New York zijn eigen Pilates studio waar hij zijn trainingsmethode doceerde en verder ontwikkelde. Nu wordt de Pilates methode wereldwijd gebruikt op verschillende niveaus bij fitness centra, dansgezelschappen, dansacademies en gezondheidcentra.

« prevtopnext »

Priveles

Voor meer informatie over onze prive lessen kunt u vinden op onze Pilates priveles pagina.

Meld je nu aan via de Mailform of bel de studio.

Pilates_prive_classes

Groepsmatlessen

We gaan en nieuwe mat beginnen op vrijdag om 13:00 (beginners/intermediate). Als u interesse heeft neem contact op met Catarina Palma.

We hebben ook nog plaats op onze groepsmatlessen op maandag 18:15, woensdag 19:30 en zaterdag 10:45.

Voor meer informatie over onze groepslessen kijk op de groepslessen pagina.

Meld je nu aan via de Mailform of bel de studio.

Pilates_mat_classes.png


De Pilates Studio - Palma Personal Training - Den Haag | Design by FKO |